Thaise bonen-tomatensalade
Aan de slag
Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Doe in een kommetje. Snijd de peper met de zaadjes in zo dun mogelijke ringetjes en doe bij de ui. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit. Voeg het sap met de vissaus en suiker toe aan de ui en peper. Meng tot de suiker is opgelost.
Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Doe in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
Verdeel de haricots verts over een platte schaal en leg de halve tomaatjes erop. Schep het ui-pepermengsel erover. Snijd de overgebleven limoen in partjes en leg die op de salade. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en strooi samen met de koriander over de salade. Lekker met pandanrijst en gebakken witvis.
Thaise bonen-tomatensalade
bijgerecht
null personen
80 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Doe in een kommetje. Snijd de peper met de zaadjes in zo dun mogelijke ringetjes en doe bij de ui. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit. Voeg het sap met de vissaus en suiker toe aan de ui en peper. Meng tot de suiker is opgelost.
Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Doe in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
Verdeel de haricots verts over een platte schaal en leg de halve tomaatjes erop. Schep het ui-pepermengsel erover. Snijd de overgebleven limoen in partjes en leg die op de salade. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en strooi samen met de koriander over de salade. Lekker met pandanrijst en gebakken witvis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 rode peper
2 limoenen
2 el vissaus
1 el suiker
2 zakken haricots verts
1 bakje romaatjes
1 bakje basilicum
1 bakje koriander