Garnalencocktail met basilicum
Aan de slag
Besprenkel de garnalen met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Hak op een grote snijplank de sla, avocado, tomaten, komkommer, bosuitjes en het basilicum en meng alles tijdens het hakken door elkaar tot u een redelijk fijngehakte salade hebt.
Schep de yoghurt op 1 kant van de snijplank en schep de ketchup erbij, besprenkel met wat sauce of wijnazijn, het sap van een 1/2 citroen, wat extra vierge olijfolie en peper, zout en paprikapoeder. Meng alles door elkaar met een lepel.
Gril de garnalen een paar minuten op middelhoog vuur in een grillpan of tot ze roze kleuren. Keer ze om en pers het resterende citroensap erover. Blijf de garnalen keren en gril ze tot ze zoet, lekker plakkerig en gaar zijn.
Verdeel de salade over 4 glazen, besprenkel met de saus en verdeel de garnalen erover. Bestrooi met de achtergehouden blaadjes basilicum en serveer als u daar zin in heeft met geroosterd brood.
Garnalencocktail met basilicum
null personen
245 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Besprenkel de garnalen met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Hak op een grote snijplank de sla, avocado, tomaten, komkommer, bosuitjes en het basilicum en meng alles tijdens het hakken door elkaar tot u een redelijk fijngehakte salade hebt.
Schep de yoghurt op 1 kant van de snijplank en schep de ketchup erbij, besprenkel met wat sauce of wijnazijn, het sap van een 1/2 citroen, wat extra vierge olijfolie en peper, zout en paprikapoeder. Meng alles door elkaar met een lepel.
Gril de garnalen een paar minuten op middelhoog vuur in een grillpan of tot ze roze kleuren. Keer ze om en pers het resterende citroensap erover. Blijf de garnalen keren en gril ze tot ze zoet, lekker plakkerig en gaar zijn.
Verdeel de salade over 4 glazen, besprenkel met de saus en verdeel de garnalen erover. Bestrooi met de achtergehouden blaadjes basilicum en serveer als u daar zin in heeft met geroosterd brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 reuzengarnalen
0 olijfolie
1 kropje baby romainesla
1 rijpe avocado
1 handje cherrytomaten
¼ komkommer
2 bosuitjes
½ bakje basilicum
3 el Griekse yoghurt
1 el ketchup
0 worcestershire sauce
1 citroen
0 extra vierge olijfolie
¼ tl paprikapoeder