Florentijnse eieren
Perfect voor een heerlijke weekend- of paasbrunch.
Aan de slag
Splits ⅓ van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Pers de citroen uit. Doe de eidooiers en het citroensap in een kom. Breng een pan met een laagje water tegen de kook aan, hang de kom met de eidooiers in de pan, maar zorg dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Klop het mengsel luchtig.
Smelt ondertussen 5/6 van de boter in een steelpannetje. Schenk de gesmolten boter langzaam en al kloppend met de garde bij de eidooiers terwijl de kom nog boven het hete water hangt. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Breng ondertussen een hapjespan met water aan de kook. Zet het vuur laag. Breek de rest van de eieren elk in een kopje en laat ze in een vloeiende beweging in het zacht kokende water glijden. Haal de gepocheerde eieren na 3 min. met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan of wok en laat hierin in 3 min. de spinazie slinken. Schep regelmatig om. Laat eventueel uitlekken als er veel vocht vrijkomt. Halveer de broodjes en rooster alle helften in de broodrooster. Leg op elk bord een geroosterd ½ bolletje. Verdeel de spinazie over de bolletjes. Leg er een gepocheerd ei op. Schenk er wat saus over.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Florentijnse eieren
Instructievideo - 02:35 min.
Florentijnse eieren
Perfect voor een heerlijke weekend- of paasbrunch.
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Splits ⅓ van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Pers de citroen uit. Doe de eidooiers en het citroensap in een kom. Breng een pan met een laagje water tegen de kook aan, hang de kom met de eidooiers in de pan, maar zorg dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Klop het mengsel luchtig.
Smelt ondertussen 5/6 van de boter in een steelpannetje. Schenk de gesmolten boter langzaam en al kloppend met de garde bij de eidooiers terwijl de kom nog boven het hete water hangt. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Breng ondertussen een hapjespan met water aan de kook. Zet het vuur laag. Breek de rest van de eieren elk in een kopje en laat ze in een vloeiende beweging in het zacht kokende water glijden. Haal de gepocheerde eieren na 3 min. met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan of wok en laat hierin in 3 min. de spinazie slinken. Schep regelmatig om. Laat eventueel uitlekken als er veel vocht vrijkomt. Halveer de broodjes en rooster alle helften in de broodrooster. Leg op elk bord een geroosterd ½ bolletje. Verdeel de spinazie over de bolletjes. Leg er een gepocheerd ei op. Schenk er wat saus over.
kookstaptip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 rondeeleieren
½ citroen
120 g ongezouten roomboter
400 g verse spinazie
2 witte bollen
Dit heb je nodig
kopjes
broodrooster