Puddingbroodjes
Versgebakken broodjes met een heerlijke vulling van crème fraîche en citroen.
Aan de slag
Meng de mix voor witbrood, 30 g suiker, de gist en het zout in een kom. Voeg 3 eieren toe en meng met een mixer met deeghaken 5 min. op de laagste stand. Verhoog de stand en mix nog 5 min. tot het deeg los komt. Voeg de boter toe en mix 3 min. Laat afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Laat vervolgens in de koelkast 1 uur verder rijzen.
Vorm 8 balletjes van het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk plat, maak een kuiltje en vorm een opstaande rand van 1 cm. Laat afgedekt op een warme plek 30 min. rusten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix met de rest van de suiker, 3 eieren, de citroenrasp, citroensap en de crème fraîche.
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Klop het laatste ei los. Bestrijk de rand ermee. Vul de broodjes met het crème fraîchemengsel. Bak 15-20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer warm.
Puddingbroodjes
Versgebakken broodjes met een heerlijke vulling van crème fraîche en citroen.
null personen
395 kcal
195 min. bereiden
5 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Meng de mix voor witbrood, 30 g suiker, de gist en het zout in een kom. Voeg 3 eieren toe en meng met een mixer met deeghaken 5 min. op de laagste stand. Verhoog de stand en mix nog 5 min. tot het deeg los komt. Voeg de boter toe en mix 3 min. Laat afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Laat vervolgens in de koelkast 1 uur verder rijzen.
Vorm 8 balletjes van het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk plat, maak een kuiltje en vorm een opstaande rand van 1 cm. Laat afgedekt op een warme plek 30 min. rusten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix met de rest van de suiker, 3 eieren, de citroenrasp, citroensap en de crème fraîche.
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Klop het laatste ei los. Bestrijk de rand ermee. Vul de broodjes met het crème fraîchemengsel. Bak 15-20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer warm.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mix voor witbrood
80 g witte basterdsuiker
7 g gedroogde gist
1 tl zout
7 middelgrote scharreleieren
150 g ongezouten roomboter
1 citroen
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier