Marshmallowkoekjes
Aan de slag
Leg 10 mariabiscuits op een magnetronbestendig bord en leg op elk koekje een marshmallow. Zet het bord in de magnetron en zet ca. 10 sec. op de hoogste stand. Blijf erbij staan en haal het bord eruit als de marshmallows zijn verdubbeld in omvang. Leg de rest van de biscuits voorzichtig op de marshmallows. Laat 30 min. afkoelen.
Rooster ondertussen het kokos 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen in een bakje. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een bodem heet water en zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Roer af en toe tot een glad mengsel ontstaat.
Doop de marshmallowkoekjes helemaal in de chocolade, zodat het hele koekje bedekt wordt. Leg ze op een stuk bakpapier. Bestrooi de helft van de koekjes met kokos en de helft met hagelslag. Draai ze om en bestrooi ook de andere kant, de helft met kokos en de helft met hagelslag. Laat in 30 min. hard worden.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Marshmallowkoekjes
nagerecht
null porties
170 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Leg 10 mariabiscuits op een magnetronbestendig bord en leg op elk koekje een marshmallow. Zet het bord in de magnetron en zet ca. 10 sec. op de hoogste stand. Blijf erbij staan en haal het bord eruit als de marshmallows zijn verdubbeld in omvang. Leg de rest van de biscuits voorzichtig op de marshmallows. Laat 30 min. afkoelen.
Rooster ondertussen het kokos 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen in een bakje. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een bodem heet water en zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Roer af en toe tot een glad mengsel ontstaat.
Doop de marshmallowkoekjes helemaal in de chocolade, zodat het hele koekje bedekt wordt. Leg ze op een stuk bakpapier. Bestrooi de helft van de koekjes met kokos en de helft met hagelslag. Draai ze om en bestrooi ook de andere kant, de helft met kokos en de helft met hagelslag. Laat in 30 min. hard worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 mariabiscuits
10 marshmallows
4 el gemalen kokos
100 g pure chocolade
4 el hagelslagmix
Dit heb je nodig
bakpapier