Daisy's ontbijtyoghurt
Aan de slag
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Halveer de perziken en abrikozen en snijd in kleine stukken. Doe het fruit met de suiker, stemgember, het kaneelstokje en een scheut water in een kleine steelpan en breng op hoog vuur aan de kook.
Zet het vuur laag en stoof ca. 10 min. of tot het fruit zacht maar nog niet kapot gekookt is, en het sap is ingekookt tot siroop. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten een paar minuten of tot ze knapperig zijn. Schep ze in een kommetje en laat ze afkoelen. Voeg de cranberry's toe en verkruimel de koekjes erover.
Verdeel de hangop over 4 kommetjes, schep er wat fruit over en bestrooi met de notentopping.
Daisy's ontbijtyoghurt
null personen
270 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Halveer de perziken en abrikozen en snijd in kleine stukken. Doe het fruit met de suiker, stemgember, het kaneelstokje en een scheut water in een kleine steelpan en breng op hoog vuur aan de kook.
Zet het vuur laag en stoof ca. 10 min. of tot het fruit zacht maar nog niet kapot gekookt is, en het sap is ingekookt tot siroop. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten een paar minuten of tot ze knapperig zijn. Schep ze in een kommetje en laat ze afkoelen. Voeg de cranberry's toe en verkruimel de koekjes erover.
Verdeel de hangop over 4 kommetjes, schep er wat fruit over en bestrooi met de notentopping.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 peren
2 perziken
2 gedroogde abrikozen
30 g lichte basterdsuiker
4 bolletjes stemgember
1 klein kaneelstokje
25 g pecannoten
15 g gedroogde cranberry's
0 paar gemberkoekjes
500 ml hangop