Broodkrans gevuld met zuidvruchten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de walnoten fijn en snijd de abrikozen in stukjes. Schep met de basterdsuiker, kaneel en honing door elkaar in een kom. Roer in een andere kom de tafelsuiker om met de kaneel.
Bestuif het werkvlak met de bloem en rol het croissantdeeg hierop uit. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken. Laat de boter smelten. Bestrijk elk deegbolletje met gesmolten boter en wentel het daarna door de kaneelsuiker.
Vet de tulbandvorm in. Zet de deegballetjes strak tegen elkaar aan in de tulbandvorm, met de sluitkant naar boven. Bak de broodkrans in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Laat de broodkrans nog 5 min. in de vorm rusten, laat hem daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.
Broodkrans gevuld met zuidvruchten
null personen
410 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de walnoten fijn en snijd de abrikozen in stukjes. Schep met de basterdsuiker, kaneel en honing door elkaar in een kom. Roer in een andere kom de tafelsuiker om met de kaneel.
Bestuif het werkvlak met de bloem en rol het croissantdeeg hierop uit. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken. Laat de boter smelten. Bestrijk elk deegbolletje met gesmolten boter en wentel het daarna door de kaneelsuiker.
Vet de tulbandvorm in. Zet de deegballetjes strak tegen elkaar aan in de tulbandvorm, met de sluitkant naar boven. Bak de broodkrans in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Laat de broodkrans nog 5 min. in de vorm rusten, laat hem daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
55 g ongebrande walnoten
100 g gedroogde abrikozen
100 g lichte basterdsuiker
6 tl kaneel
2 el vloeibare honing
100 g fijne kristalsuiker
1 el bloem om te bestuiven
700 g vers super croissantdeeg in blik
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
tulbandvorm