Koele lentesoep
Geen lekkerder voorgerecht op een warme dag dan een koud soepje van verse voorjaarsgroenten.
Aan de slag
Schil de bleekselderij en de komkommer, snijd in stukken. Haal de blaadjes munt van de stengel. Doe ze in een blender met de tuinerwten, tuinbonen, waterkers (of spinazie), bieslook, munt en geitenkaas.
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges, als u die gebruikt, in stukken. Voeg toe aan de blender.
Verwijder de korsten van het brood. Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg de olijfolie, het sap de helft van de citroenen, de ciderazijn, de gin en het water toe en maal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe alles in een kom of bak. Dek af en laat in ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.
Controleer voor het serveren of de soep op smaak is. Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes. Sprenkel er nog wat olie over.
Koele lentesoep
Geen lekkerder voorgerecht op een warme dag dan een koud soepje van verse voorjaarsgroenten.
voorgerecht
null personen
270 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil de bleekselderij en de komkommer, snijd in stukken. Haal de blaadjes munt van de stengel. Doe ze in een blender met de tuinerwten, tuinbonen, waterkers (of spinazie), bieslook, munt en geitenkaas.
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges, als u die gebruikt, in stukken. Voeg toe aan de blender.
Verwijder de korsten van het brood. Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg de olijfolie, het sap de helft van de citroenen, de ciderazijn, de gin en het water toe en maal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe alles in een kom of bak. Dek af en laat in ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.
Controleer voor het serveren of de soep op smaak is. Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes. Sprenkel er nog wat olie over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stengel bleekselderij
½ komkommer
75 g diepvries tuinerwten
50 g verse tuinbonen
50 g waterkers
½ bakje verse bieslook
½ bakje verse munt
100 g zachte geitenkaas
6 verse groene asperges
1 sneetje witbrood
1 el olijfolie extra vierge
2 citroenen
½ el appelciderazijn
250 ml koud water
Dit heb je nodig
blender