Lentezalm met basilicummayonaise
bewaar
bewaar

Lentezalm met basilicummayonaise

30 min. bereiden / 20 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen (mocht u een open pot zongedroogde tomaten in de koelkast hebben staan, dan kunt u ook wat olie uit de pot gebruiken). Strooi er peper, zout, de venkelzaadjes en paprikapoeder overheen.

Snijd 1 takje peterselie en alle dille fijn en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is. Leg het achtergehouden takje peterselie onder de zalmfilet. Snijd 1 citroen doormidden en leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren.

Kook ondertussen de aardappelen 15 min. in water met zout of tot ze heerlijk zacht zijn als u er met een vork in prikt. Giet ze af in een vergiet en laat ze afkoelen.

Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is. Doe ondertussen de knoflook met het basilicum en een snuf zout in een vijzel, wrijf alles fijn en meng de mayonaise erdoor. Breng op smaak met een beetje peper en een paar druppels citroensap. Snijd de aard­appelen in dikke plakken en hussel met de basilicummayonaise.

Knijp de citroenhelften met een keukentang voorzichtig uit boven de zalm. Leg de zalm op een mooie serveerschaal. Serveer met de nieuwe aardappelen en een groene salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lentezalm met basilicummayonaise

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig