Chocoladepotjes
bewaar
bewaar

Chocoladepotjes

Deze potjes zijn een echte traktatie voor chocolovers, het lekkerst als de binnenkant nog zacht is en lauwwarm. Mmmm….

45 min. bereiden / 1 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de boter en chocolade in stukjes in een pan of vuurvaste kom en laat deze au bain-marie smelten. Roer tot een egaal mengsel. Laat iets afkoelen.

Splits ondertussen de eieren en klop de eidooiers met de kristalsuiker 5 min. met de mixer tot het volume 3 keer is toegenomen. Houd de eiwitten apart. Voeg al kloppend het chocolademengsel toe.

Klop 2 eiwitten in een vetvrije kom stijf met een mixer. Spatel luchtig door het mengsel.

Verdeel het mengsel over de ingevette ramequins en zet deze in de ovenschaal. Vul de schaal tot 2/3 met kokend water en zet ca. 25 min. in de oven. De chocoladepotjes zijn goed als de bovenkant is gestold. Neem de schaal uit de oven en laat de potjes op een rooster 1 uur afkoelen.

Bestrooi de chocoladepotjes met de poedersuiker.

dieettipLekker met een kopje espresso en een paar cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes). Het recept is dan niet meer glutenvrij.
variatietipVoor een nog intensere smaak kun je in plaats van melkchocolade ook pure chocolade gebruiken.
algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Chocoladepotjes

Instructievideo - 01:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocoladepotjes

Deze potjes zijn een echte traktatie voor chocolovers, het lekkerst als de binnenkant nog zacht is en lauwwarm. Mmmm….

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig