Rozijnen-sesamcupcakes met chocoladeganache
bewaar
bewaar

Rozijnen-sesamcupcakes met chocoladeganache

15 min. bereiden / 2 uur 55 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de rozijnen en 3 el sesamzaad erdoor.

Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan maar laat niet koken. Doe de chocolade in een kom en schenk de hete slagroom erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de rest van het sesamzaad en garneer met een chocoladekogel.

algemeenU kunt de cupcakes ook garneren met witte chocoladekogels (zak 175 g, bijv Maltesers).

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rozijnen-sesamcupcakes met chocoladeganache

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig