Gevulde tortilla's met tomatensaus
Aan de slag
Verhit de oven voor op 200 ºC. Zet een steelpan met een paar flinke scheuten olijfolie op matig vuur. Doe de knoflook erbij en bak de plakjes een paar min. tot ze licht goudbruin zijn. Doe er dan de gehakte tomaten en het limoensap bij, breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag, breng de saus op smaak met peper en zout en laat hem 10 min. zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt.
Schil terwijl de saus staat te pruttelen de avocado's, verwijder de pitten, hak het vruchtvlees in stukjes en prak het met het sap van 1 limoen en een snuf zout en peper door elkaar. Op dit moment kunt u de tortilla's zo eten: doop de tortilla's 5 sec. in de tomatensaus, leg ze op een bord, doe er een lepel van het avocadomengsel met wat pepertjes, koriander en kaas op, rol de tortilla's op en eet ze met een lepeltje zure room en wat koriander.
Heerlijk, maar ik vind ze heet uit de oven ook zalig. Om ze op die manier te eten moet je een beetje van de tomatensaus in een geschikte ovenschaal gieten, zodat de bodem bedekt is. Verdeel het avocadomengsel over de tortilla's en strooi er wat pepertjes, koriander en kaas op. Rol ze op en leg ze tegen elkaar aan in de tomatensaus in de ovenschaal. Schenk de rest van de saus over de tortilla's en schep er de zure room en het laatste beetje van de kaas en pepertjes over.
Zet de tortilla's 15 min. in de oven tot er een goudbruin en krokant korstje op zit. Serveer ze met een frisse groene salade en geef er een bakje zure room en een paar partjes limoen bij, en een fles chilisaus als u van pittig houdt.
Gevulde tortilla's met tomatensaus
hoofdgerecht
null personen
875 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verhit de oven voor op 200 ºC. Zet een steelpan met een paar flinke scheuten olijfolie op matig vuur. Doe de knoflook erbij en bak de plakjes een paar min. tot ze licht goudbruin zijn. Doe er dan de gehakte tomaten en het limoensap bij, breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag, breng de saus op smaak met peper en zout en laat hem 10 min. zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt.
Schil terwijl de saus staat te pruttelen de avocado's, verwijder de pitten, hak het vruchtvlees in stukjes en prak het met het sap van 1 limoen en een snuf zout en peper door elkaar. Op dit moment kunt u de tortilla's zo eten: doop de tortilla's 5 sec. in de tomatensaus, leg ze op een bord, doe er een lepel van het avocadomengsel met wat pepertjes, koriander en kaas op, rol de tortilla's op en eet ze met een lepeltje zure room en wat koriander.
Heerlijk, maar ik vind ze heet uit de oven ook zalig. Om ze op die manier te eten moet je een beetje van de tomatensaus in een geschikte ovenschaal gieten, zodat de bodem bedekt is. Verdeel het avocadomengsel over de tortilla's en strooi er wat pepertjes, koriander en kaas op. Rol ze op en leg ze tegen elkaar aan in de tomatensaus in de ovenschaal. Schenk de rest van de saus over de tortilla's en schep er de zure room en het laatste beetje van de kaas en pepertjes over.
Zet de tortilla's 15 min. in de oven tot er een goudbruin en krokant korstje op zit. Serveer ze met een frisse groene salade en geef er een bakje zure room en een paar partjes limoen bij, en een fles chilisaus als u van pittig houdt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
0 olijfolie
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 limoen
0 zeezout
3 rijpe avocado's
2 limoenen
8 maistortilla's
1 verse rode spaanse peper
0 bosje verse koriander
100 g versgeraspte Manchego
150 ml zure room
1 fles chilisaus
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)