Gerookte kiprollade met bloemtortilla's
Aan de slag
Kiprollade in passende schaal leggen. In kommetje olie, limoensap, knoflook, Mexicaanse kruiden en kaneelpoeder door elkaar kloppen. Rollade rondom met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en rollade in koelkast ca. 1 uur marineren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiende houtskool verdelen. Kiprollade boven lekbak op rooster leggen, deksel op barbecue zetten en rollade in ca. 40 min. gaar en goudbruin grillen. Rollade op plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Intussen tortilla's op barbecue verwarmen tot ze soepel zijn. Kiprollade in dunne plakken snijden. Op tortilla's plakken rollade en plakken avocado leggen. Naar smaak zure room en tomatensalsa erop scheppen en koriander erover strooien. Tortilla's oprollen en uit de hand eten.
Voor de recepten van geroosterde of pittige tomatensalsa zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek.
Gerookte kiprollade met bloemtortilla's
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
50 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kiprollade in passende schaal leggen. In kommetje olie, limoensap, knoflook, Mexicaanse kruiden en kaneelpoeder door elkaar kloppen. Rollade rondom met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en rollade in koelkast ca. 1 uur marineren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiende houtskool verdelen. Kiprollade boven lekbak op rooster leggen, deksel op barbecue zetten en rollade in ca. 40 min. gaar en goudbruin grillen. Rollade op plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Intussen tortilla's op barbecue verwarmen tot ze soepel zijn. Kiprollade in dunne plakken snijden. Op tortilla's plakken rollade en plakken avocado leggen. Naar smaak zure room en tomatensalsa erop scheppen en koriander erover strooien. Tortilla's oprollen en uit de hand eten.
Voor de recepten van geroosterde of pittige tomatensalsa zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kipfilet
1 eetlepel olie
2 limoenen
3 teentjes knoflook
1 eetlepel Mexicaanse
½ theelepel kaneelpoeder
8 bloemtortilla's
2 avocado's
125 ml zure room
1 portie tomatensalsa
1 zakje verse koriander
Dit heb je nodig
barbecue met boldeksel
rookspaanders