Gumbo met garnalen
bewaar
bewaar

Gumbo met garnalen

40 min. bereiden / 1 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak het spek 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg samen met de bleekselderij, ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Voeg de boter toe en laat smelten. Doe de bloem erbij en bak al roerend nog 10 min. op laag vuur.

Schenk de bouillon in de pan en breng al roerend aan de kook. Voeg de tomaten toe en laat op heel laag vuur 1 uur stoven met de deksel schuin op de pan.

Pel daarna de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe samen met de bosui in de soep en laat op heel laag vuur in nog 10 min. gaar worden. Traditioneel serveert u de gumbo met gekookte rijst, maar met brood is het ook lekker.

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gumbo met garnalen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig