Gevulde groentemaaltijdsoep
Op koude winterdagen warm je je huisgenoten op met een stevige soep met brood.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook en bleekselderij klein. Snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin. Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.
Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken. Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.
Snijd de braadworst in plakken Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar. Dek de pan af met een (spat)deksel.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in. Lekker met grove stukken brood.
Gevulde groentemaaltijdsoep
Op koude winterdagen warm je je huisgenoten op met een stevige soep met brood.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook en bleekselderij klein. Snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin. Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.
Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken. Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.
Snijd de braadworst in plakken Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar. Dek de pan af met een (spat)deksel.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in. Lekker met grove stukken brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
½ struik bleekselderij
400 g winterpeen
3 el traditionele olijfolie
1 l kippenbouillon van tablet
1 el gedroogde rozemarijn
450 g aardappelblokjes
4 braadworsten