Schorseneren met ham en ei
Wat ons betreft zijn schorseneren geen vergeten groenten meer. Dit gerecht wil je namelijk wel elke week eten!
Aan de slag
Doe de azijn in een ruime kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer. Leg de stelen direct na het schillen in het azijnwater. Neem de schorseneren uit de kom en breng met schoon water en zout aan de kook. Kook ze in 15 min. gaar.
Kook ondertussen de krieltjes in 10-15 min. gaar. Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard.
Roer ondertussen de crème fraîche los. Pers de knoflook. Meng de crème fraîche met de knoflook, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de eieren onder stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Giet de schorseneren en krieltjes af. Verdeel de schorseneren met de ham en eieren over borden. Schep er een lepel bieslookroom bij. Serveer met de krieltjes.
Schorseneren met ham en ei
Instructievideo - 02:36 min.
Schorseneren met ham en ei
Wat ons betreft zijn schorseneren geen vergeten groenten meer. Dit gerecht wil je namelijk wel elke week eten!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de azijn in een ruime kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer. Leg de stelen direct na het schillen in het azijnwater. Neem de schorseneren uit de kom en breng met schoon water en zout aan de kook. Kook ze in 15 min. gaar.
Kook ondertussen de krieltjes in 10-15 min. gaar. Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard.
Roer ondertussen de crème fraîche los. Pers de knoflook. Meng de crème fraîche met de knoflook, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de eieren onder stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Giet de schorseneren en krieltjes af. Verdeel de schorseneren met de ham en eieren over borden. Schep er een lepel bieslookroom bij. Serveer met de krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el witte wijnazijn
1 kg schorseneren
1 kg krielaardappelen
4 middelgrote scharreleieren
13 g verse bieslook
125 g crème fraîche
1 teen knoflook
2 tl fijne mosterd
200 g gerookte achterham