Romige kipragout
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Asperges schoonmaken en in ca. 10 minuten gaarkoken. Kipfilet bestrooien met zout en peper. Bouillontablet oplossen in 500 ml kokend water. In pan boter verhitten, kip toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Bloem toevoegen, doorroeren en ca. 2 minuten verwarmen, niet bruin laten worden. Beetje bij beetje bouillon toevoegen totdat ragout ontstaat. Room toevoegen. Geitenkaas erboven verkruimelen en roeren tot kaas is gesmolten. Op smaak brengen met zout en peper. Rijst serveren met ragout en asperges.
Romige kipragout
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Asperges schoonmaken en in ca. 10 minuten gaarkoken. Kipfilet bestrooien met zout en peper. Bouillontablet oplossen in 500 ml kokend water. In pan boter verhitten, kip toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Bloem toevoegen, doorroeren en ca. 2 minuten verwarmen, niet bruin laten worden. Beetje bij beetje bouillon toevoegen totdat ragout ontstaat. Room toevoegen. Geitenkaas erboven verkruimelen en roeren tot kaas is gesmolten. Op smaak brengen met zout en peper. Rijst serveren met ragout en asperges.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
750 g groene asperges
1 schaal kipfilet in blokjes
1 kippenbouillontablet
50 g boter of margarine
60 g bloem
1 pakje Pan en Oven
100 g zachte geitenkaas