Gesmoorde spitskool
bewaar
bewaar

Gesmoorde spitskool

Het zoete van stroop en het hartige van spek maken van dit bijgerecht iets heel bijzonders.

50 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de harde kern van de kool, snijd de kool in kwarten en daarna in reepjes. Verhit de boter en voeg de kool, het water en de stroop toe. Laat op laag vuur in 30 min. gaar worden. Neem de deksel van de pan en bak op hoog vuur 10 min. tot het vocht is verdampt. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en schep door de kool.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gesmoorde spitskool

Het zoete van stroop en het hartige van spek maken van dit bijgerecht iets heel bijzonders.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig