Gesmoorde spitskool
Het zoete van stroop en het hartige van spek maken van dit bijgerecht iets heel bijzonders.
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de kool, snijd de kool in kwarten en daarna in reepjes. Verhit de boter en voeg de kool, het water en de stroop toe. Laat op laag vuur in 30 min. gaar worden. Neem de deksel van de pan en bak op hoog vuur 10 min. tot het vocht is verdampt. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en schep door de kool.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Gesmoorde spitskool
Het zoete van stroop en het hartige van spek maken van dit bijgerecht iets heel bijzonders.
bijgerecht
null personen
240 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de kool, snijd de kool in kwarten en daarna in reepjes. Verhit de boter en voeg de kool, het water en de stroop toe. Laat op laag vuur in 30 min. gaar worden. Neem de deksel van de pan en bak op hoog vuur 10 min. tot het vocht is verdampt. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en schep door de kool.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse spitskool
10 g ongezouten roomboter
50 ml water
50 g schenkstroop
125 g magere spekreepjes