Geroosterde spitskool
Gebruik de spitskool voor een salade of serveer bij couscous.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke spitskool in de lengte in 4 gelijke stukken (per 8 personen). Verdeel met de kern naar boven over 2 met bakpapier beklede bakplaten (of ovenroosters).
Meng de olie met de mosterd, peper en zout, bestrijk de snijkanten van de kool ermee en bestrooi met het venkelzaad.
Rooster de kool in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar, goudbruin en knapperig aan de randjes. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van plek en verdeel de pistache tussen de kool van de onderste bakplaat. Rooster nog 15 min.
Geroosterde spitskool
Gebruik de spitskool voor een salade of serveer bij couscous.
bijgerecht
null personen
240 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke spitskool in de lengte in 4 gelijke stukken (per 8 personen). Verdeel met de kern naar boven over 2 met bakpapier beklede bakplaten (of ovenroosters).
Meng de olie met de mosterd, peper en zout, bestrijk de snijkanten van de kool ermee en bestrooi met het venkelzaad.
Rooster de kool in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar, goudbruin en knapperig aan de randjes. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van plek en verdeel de pistache tussen de kool van de onderste bakplaat. Rooster nog 15 min.
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 spitskolen
6 el arachideolie
3 el dijonmosterd
1 el venkelzaad
95 g gepelde ongezouten pistachenoten
Dit heb je nodig
bakpapier