Spoekies
Aan de slag
Vul een grote pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Hang een kleine pan in de grote pan. Breek de pure chocolade in stukken, doe ze in de kleinere pan en zet het vuur laag. Laat zo de chocolade smelten.
Laat intussen de ananasschijven uitlekken in de zeef en snij ze in stukjes. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snij de banaan in stukken en giet het citroensap erover.
Leg een stuk bakpapier op een groot bord. Neem de kleine pan uit het warme water. Prik steeds een stukje fruit aan een satéstokje en doop de helft van de stukjes fruit om de beurt in de chocolade. Stop niet tussentijds want dan wordt de chocolade hard. Strooi er als versiering wat decoratiehagel overheen. Leg het chocoladefruit op het bakpapier om af te koelen.
Smelt de witte chocolade op dezelfde manier en doop de rest van het fruit erin. Strooi als versiering wat decoratiehagel over het chocoladefruit. Leg het fruit op het bakpapier om af te koelen. Prik daarna verschillende stukjes fruit aan één satéstokje. Verdeel de stokjes over vier bordjes.
Spoekies
nagerecht
null personen
335 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Vul een grote pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Hang een kleine pan in de grote pan. Breek de pure chocolade in stukken, doe ze in de kleinere pan en zet het vuur laag. Laat zo de chocolade smelten.
Laat intussen de ananasschijven uitlekken in de zeef en snij ze in stukjes. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snij de banaan in stukken en giet het citroensap erover.
Leg een stuk bakpapier op een groot bord. Neem de kleine pan uit het warme water. Prik steeds een stukje fruit aan een satéstokje en doop de helft van de stukjes fruit om de beurt in de chocolade. Stop niet tussentijds want dan wordt de chocolade hard. Strooi er als versiering wat decoratiehagel overheen. Leg het chocoladefruit op het bakpapier om af te koelen.
Smelt de witte chocolade op dezelfde manier en doop de rest van het fruit erin. Strooi als versiering wat decoratiehagel over het chocoladefruit. Leg het fruit op het bakpapier om af te koelen. Prik daarna verschillende stukjes fruit aan één satéstokje. Verdeel de stokjes over vier bordjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g pure chocolade
4 ananasschijven
250 g aardbeien
1 banaan
1 eetlepel citroensap
100 g witte chocolade
2 eetlepels decoratiehagel
Dit heb je nodig
satéstokjes
zeef
bakpapier