Zuurkoolstamppot met varkenshaas
Aan de slag
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken. Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing. Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met prikker. In koekenpan met boter varkenshaas aan beide zijden dichtschroeien. In ca. 5 à 7 minuten beide zijden bruin bakken. Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen. Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden. Vlees uit pan halen. Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot puree stampen. Zuurkool erdoor roeren. Varkenshaas in plakjes snijden. Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus.
Zuurkoolstamppot met varkenshaas
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken. Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing. Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met prikker. In koekenpan met boter varkenshaas aan beide zijden dichtschroeien. In ca. 5 à 7 minuten beide zijden bruin bakken. Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen. Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden. Vlees uit pan halen. Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot puree stampen. Zuurkool erdoor roeren. Varkenshaas in plakjes snijden. Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo aardappels
1 pak wijnzuurkool mild
2 schaaltjes varkenshaas
75 g boter of margarine
½ blikje tutti frutti op zware siroop
100 ml melk
Dit heb je nodig
cocktailprikkers