Bananencake met pecannoten
De bananen geven deze cake zijn lekker zoete smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Pureer 1 banaan. Hak de pecannoten grof. Bereid de cakebeslag van de cakemix, boter, eieren en melk volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de gepureerde banaan en 3/4 van de pecannoten door het beslag. Snijd de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.
Vet de cakevorm in. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm. Verdeel de plakjes banaan erover. Voeg de rest van het cakebeslag toe. Bak de cake in ca. 75 min. gaar. Laat de cake afkoelen.
Klop de slagroom lobbig. Snijd de cake in dikke plakken. Serveer de cake met slagroom en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Bananencake met pecannoten
De bananen geven deze cake zijn lekker zoete smaak.
nagerecht
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Pureer 1 banaan. Hak de pecannoten grof. Bereid de cakebeslag van de cakemix, boter, eieren en melk volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de gepureerde banaan en 3/4 van de pecannoten door het beslag. Snijd de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.
Vet de cakevorm in. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm. Verdeel de plakjes banaan erover. Voeg de rest van het cakebeslag toe. Bak de cake in ca. 75 min. gaar. Laat de cake afkoelen.
Klop de slagroom lobbig. Snijd de cake in dikke plakken. Serveer de cake met slagroom en bestrooi met de rest van de pecannoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bananen
80 g ongezouten pecannoten
450 g mix voor fijne cake
200 g ongezouten roomboter
3 middelgrote scharreleieren
50 ml halfvolle melk
1 tl citroensap
200 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
cakevorm