Kruimelkanjer
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Schil de appels en snij ze in vieren. Snij de klokhuizen eruit en snij de appels in stukjes. Gebruik het keukenkwastje om de ovenschaal met boter in te vetten. Leg de stukjes appel in de schaal. Strooi er 2 el suiker over en schep de stukjes appel met de suiker door elkaar.
Doe de bloem en de koude boter in een kom. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Wrijf daarna de boter met je vingers door de bloem zodat er kruimels ontstaan. Doe de rest van de suiker erbij en wrijf dit op dezelfde manier door de boter en de bloem.
Strooi de kruimels over de appels en zet de schaal in de oven. Bak de kruimels in ongeveer 40 min. lichtbruin en knapperig.
Neem het warme toetje uit de oven. Verdeel het over zes borden en schep er een bolletje vanilleroomijs naast.
Kruimelkanjer
nagerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Schil de appels en snij ze in vieren. Snij de klokhuizen eruit en snij de appels in stukjes. Gebruik het keukenkwastje om de ovenschaal met boter in te vetten. Leg de stukjes appel in de schaal. Strooi er 2 el suiker over en schep de stukjes appel met de suiker door elkaar.
Doe de bloem en de koude boter in een kom. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Wrijf daarna de boter met je vingers door de bloem zodat er kruimels ontstaan. Doe de rest van de suiker erbij en wrijf dit op dezelfde manier door de boter en de bloem.
Strooi de kruimels over de appels en zet de schaal in de oven. Bak de kruimels in ongeveer 40 min. lichtbruin en knapperig.
Neem het warme toetje uit de oven. Verdeel het over zes borden en schep er een bolletje vanilleroomijs naast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
850 g appels
125 g suiker
150 g bloem
75 g koude roomboter
6 bolletjes vanilleroomijs
½ el boter om in te vetten
Dit heb je nodig
keukenkwastje
lage ovenschaal, doorsnede 25 cm