Rijst met romige gehaktballetjes
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Gehakt mengen met helft van bosuitjes, gehaktkruiden en ei. Van gehakt kleine balletjes draaien. In braadpan boter verhitten en balletjes in ca. 15 minuten gaar bakken. Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing en rest van bosuitjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen doperwten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Saus over gehaktballetjes schenken. Serveren met rijst en doperwten.
Rijst met romige gehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Gehakt mengen met helft van bosuitjes, gehaktkruiden en ei. Van gehakt kleine balletjes draaien. In braadpan boter verhitten en balletjes in ca. 15 minuten gaar bakken. Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing en rest van bosuitjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen doperwten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Saus over gehaktballetjes schenken. Serveren met rijst en doperwten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
3 bosuitjes
1 schaaltje rundergehakt
1 zakje kruidenmix gehakt
1 ei (M)
25 g boter of margarine
1 zakje roomsaus bieslook
300 g doperwtjes extra fijn