Kersenmousse
Aan de slag
Doe de slagroom en de suiker in een beslagkom. Klop de slagroom met de mixer stijf.
Schenk de vla in een andere kom. Schep de stijve slagroom steeds in kleine beetjes door de vla. Nu is het mousse geworden. Zet de kom met mousse minimaal een uur in de koelkast.
Laat de kersen in de zeef uitlekken. Dep ze nog even goed droog. Door te natte kersen, kan de mousse te dun worden. Schep de helft van de vlamousse in de coupeglazen. Leg de kersen hierop. Hou er 8 apart om het toetje mee te versieren. Schep nu de rest van de vlamousse in de glazen. Strijk de mousse glad.
Versier elk toetje met 2 kersen en 2 chocoladeblaadjes.
Kersenmousse
nagerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Doe de slagroom en de suiker in een beslagkom. Klop de slagroom met de mixer stijf.
Schenk de vla in een andere kom. Schep de stijve slagroom steeds in kleine beetjes door de vla. Nu is het mousse geworden. Zet de kom met mousse minimaal een uur in de koelkast.
Laat de kersen in de zeef uitlekken. Dep ze nog even goed droog. Door te natte kersen, kan de mousse te dun worden. Schep de helft van de vlamousse in de coupeglazen. Leg de kersen hierop. Hou er 8 apart om het toetje mee te versieren. Schep nu de rest van de vlamousse in de glazen. Strijk de mousse glad.
Versier elk toetje met 2 kersen en 2 chocoladeblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml slagroom
3 eetlepels suiker
500 ml blanke vla
1 pot kersen
8 chocoladeblaadjes
Dit heb je nodig
zeef
coupeglazen inhoud 2,5 dl