Zalmtorentje
Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten liggen.
Aan de slag
Schaaf met een kaasschaaf 4 flinterdunne plakjes per persoon van de courgette. Verhit de grillpan en gril de courgette 1 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen op een bord.
Doe de bieten in de beker van de staafmixer. Pureer met de staafmixer en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Verdeel de zalm in 4 porties per persoon.
Schep 1 tl bietencrème op een blini. Leg hierop 1 plakje courgette en beleg met 1 portie zalm. Herhaal nogmaals. Maak zo 2 torentjes per persoon. Verdeel over borden en garneer met de tuinkers.
Zalmtorentje
Instructievideo - 01:59 min.
Zalmtorentje
Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten liggen.
voorgerecht
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schaaf met een kaasschaaf 4 flinterdunne plakjes per persoon van de courgette. Verhit de grillpan en gril de courgette 1 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen op een bord.
Doe de bieten in de beker van de staafmixer. Pureer met de staafmixer en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Verdeel de zalm in 4 porties per persoon.
Schep 1 tl bietencrème op een blini. Leg hierop 1 plakje courgette en beleg met 1 portie zalm. Herhaal nogmaals. Maak zo 2 torentjes per persoon. Verdeel over borden en garneer met de tuinkers.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ courgette
250 g gekookte bieten
125 ml crème fraîche
16 blini's
200 g verse zalmfilet
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer