Zoetzure konijnenstoof
Aan de slag
Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in 4 min. rondom bruin. Voeg de port, bouillon, kruidnagel, laurier en steranijs toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg samen met de zilveruitjes toe aan de bouten. Laat de bouten op laag vuur met de deksel op de pan in 1 uur gaar worden.
Neem de bouten uit de saus en zet het vuur hoog. Kook de saus in 15 min. in. Roer regelmatig. Verwijder de kruidnagel, laurier en steranijs. Leg de bouten terug in de saus en warm nog 5 min. door. Lekker met rodekool en aardappelpuree.
Zoetzure konijnenstoof
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in 4 min. rondom bruin. Voeg de port, bouillon, kruidnagel, laurier en steranijs toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg samen met de zilveruitjes toe aan de bouten. Laat de bouten op laag vuur met de deksel op de pan in 1 uur gaar worden.
Neem de bouten uit de saus en zet het vuur hoog. Kook de saus in 15 min. in. Roer regelmatig. Verwijder de kruidnagel, laurier en steranijs. Leg de bouten terug in de saus en warm nog 5 min. door. Lekker met rodekool en aardappelpuree.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 konijnenbouten
50 g boter
300 ml port ruby
500 ml kippenbouillon
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes
4 steranijs
4 sneetjes ontbijtkoek
1 potje zilveruitjes zoetzuur