Zalm met rosésaus en risotto
Zalm uit de oven met risotto en een saus van rosé en boter. Dat is écht net zo lekker als het klinkt.
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes en snipper de sjalotten. Kook 2/3 van de wijn in ca. 20 min. tot 2 el. Klop de blokjes boter er 1 voor 1 door met een garde, van het vuur af. Bewaar tot gebruik in de thermoskan. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Verhit 3/4 van de olie in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de rest van de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snijd de kruiden fijn en meng door de risotto.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de zalm in 4 porties en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 12 min. in de oven. Verdeel de zalm over 4 borden en schenk de saus erover. Serveer met de risotto.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Zalm met rosésaus en risotto
Zalm uit de oven met risotto en een saus van rosé en boter. Dat is écht net zo lekker als het klinkt.
hoofdgerecht
null personen
975 kcal
35 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes en snipper de sjalotten. Kook 2/3 van de wijn in ca. 20 min. tot 2 el. Klop de blokjes boter er 1 voor 1 door met een garde, van het vuur af. Bewaar tot gebruik in de thermoskan. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Verhit 3/4 van de olie in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de rest van de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snijd de kruiden fijn en meng door de risotto.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de zalm in 4 porties en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 12 min. in de oven. Verdeel de zalm over 4 borden en schenk de saus erover. Serveer met de risotto.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
4 sjalotten
300 ml rosé
4 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
1 l kippenbouillon van tablet
1 pot verse viskruiden met dille
600 g verse zalmfilets
Dit heb je nodig
thermoskan
ovenschaal (20 x 20 cm)