Tofusalade met limoen-korianderdressing
Aan de slag
Schil komkokker en snijd in kleine blokjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Boen limoen schoon en rasp schil eraf. Pers limoen uit. Hak korander fijn. Klop in kom 1 eetlepel limoensap en helft van roerbakolie met zout en peper tot dressing. Schep sla erdoor en verdeel over twee diepe borden. Verhit rest van olie in wok. Fruit currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Schep fijgehakte tofu erdoor en bak al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig. Breng op smaak met sojasaus en limoensap. Haal van vuur en schep geraspte limoenschil, komkokker, bosui en koriander erdoor. Schep tofusalade op sla. Serveer met gebakken mie.
Tofusalade met limoen-korianderdressing
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil komkokker en snijd in kleine blokjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Boen limoen schoon en rasp schil eraf. Pers limoen uit. Hak korander fijn. Klop in kom 1 eetlepel limoensap en helft van roerbakolie met zout en peper tot dressing. Schep sla erdoor en verdeel over twee diepe borden. Verhit rest van olie in wok. Fruit currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Schep fijgehakte tofu erdoor en bak al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig. Breng op smaak met sojasaus en limoensap. Haal van vuur en schep geraspte limoenschil, komkokker, bosui en koriander erdoor. Schep tofusalade op sla. Serveer met gebakken mie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
3 bosuien
1 limoen
1 zakje verse koriander
4 el roerbakolie
1 zakje gemengde eikenbladsla
2 tl Thaise rode currypasta
200 g tofu naturel
2 el Japanse sojasaus