Thaise pasteitjes
Aan de slag
Doe de peen en kool in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en voeg toe met het curry poeder, de gember en sojasaus. Houd apart.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de vellen filodeeg in de breedte en bekleed de muffinvormpjes ermee.
Voeg de taugé, koriander en pinda's toe aan de groenten, schep om en verdeel over het deeg. Pak de punten van het deeg op en pak bij elkaar als een zakje. Druk aan. Herhaal met de rest van de pasteitjes.
Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak ca. 20 min. in de oven. Lekker met een omelet en zoete chilisaus.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Thaise pasteitjes
bijgerecht
null personen
285 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Doe de peen en kool in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en voeg toe met het curry poeder, de gember en sojasaus. Houd apart.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de vellen filodeeg in de breedte en bekleed de muffinvormpjes ermee.
Voeg de taugé, koriander en pinda's toe aan de groenten, schep om en verdeel over het deeg. Pak de punten van het deeg op en pak bij elkaar als een zakje. Druk aan. Herhaal met de rest van de pasteitjes.
Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak ca. 20 min. in de oven. Lekker met een omelet en zoete chilisaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g winterpeen
150 g witte kool
1 limoen
2 tl hot curry poeder
2 bolletjes stemgember
2 el sojasaus
6 vellen filodeeg
1 bakje taugé
1 bakje koriander
50 g gezouten pinda's
1 ei
2 el sesamzaad
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet