Sinterklaastrifle
bewaar
bewaar

Sinterklaastrifle

Op 5 december is dit nagerecht met taaitaai, strooigoed en zelfs een chocoladeletter het mooiste cadeau.

1 uur 20 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de boter met suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot een luchtige crème ontstaat. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel samen met de kruiden boven de crème en meng voorzichtig door elkaar.

Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar. Klop de slagroom stijf met de extra suiker. Hak de chocolade grof. Roer de mascarpone los en meng met de kaneel en chocolade. Schep slagroom er luchtig door. Laat 1 uur afkoelen. Snijd de cake in plakken van 1 cm.

Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken. Zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand. Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal. Dek af met de rest van de cakeplakken. Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover. Serveer direct.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sinterklaastrifle

Op 5 december is dit nagerecht met taaitaai, strooigoed en zelfs een chocoladeletter het mooiste cadeau.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig