Sinterklaastrifle
Op 5 december is dit nagerecht met taaitaai, strooigoed en zelfs een chocoladeletter het mooiste cadeau.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de boter met suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot een luchtige crème ontstaat. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel samen met de kruiden boven de crème en meng voorzichtig door elkaar.
Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar. Klop de slagroom stijf met de extra suiker. Hak de chocolade grof. Roer de mascarpone los en meng met de kaneel en chocolade. Schep slagroom er luchtig door. Laat 1 uur afkoelen. Snijd de cake in plakken van 1 cm.
Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken. Zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand. Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal. Dek af met de rest van de cakeplakken. Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover. Serveer direct.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Sinterklaastrifle
Op 5 december is dit nagerecht met taaitaai, strooigoed en zelfs een chocoladeletter het mooiste cadeau.
nagerecht
null personen
590 kcal
80 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de boter met suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot een luchtige crème ontstaat. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel samen met de kruiden boven de crème en meng voorzichtig door elkaar.
Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar. Klop de slagroom stijf met de extra suiker. Hak de chocolade grof. Roer de mascarpone los en meng met de kaneel en chocolade. Schep slagroom er luchtig door. Laat 1 uur afkoelen. Snijd de cake in plakken van 1 cm.
Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken. Zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand. Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal. Dek af met de rest van de cakeplakken. Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 mespunt zout
4 middelgrote scharreleieren
200 g zelfrijzend bakmeel
4 tl koek- en speculaaskruiden
500 ml verse slagroom
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 melkchocoladeletter
250 g mascarpone
2 tl gemalen kaneel
8 taaitaaipoppetjes
100 g strooigoed
Dit heb je nodig
cakevorm