Aziatische garnalen
Doe alsof je in Azië bent met dit visgerecht vol oosterse smaken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Vet de ovenschaal in met de olie. Doe de peultjes in een kom. Schenk er kokend water over en laat 1 min. staan. Giet de peultjes af en schep ze in de schaal. Snijd de zalm in stukken. Verdeel de zalm en garnalen erover en besprenkel ze met de rest van de olie.
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen boven de schaal. Halveer de limoen en leg de helften tussen de zalm. Verdeel de oestersaus over de zalm en de garnalen. Bestrooi met peper en het sesamzaad en zet de schaal ca. 10 min. in de oven.
Knijp de limoenhelften uit boven de schaal en strooi de koriander erover.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Aziatische garnalen
Doe alsof je in Azië bent met dit visgerecht vol oosterse smaken.
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Vet de ovenschaal in met de olie. Doe de peultjes in een kom. Schenk er kokend water over en laat 1 min. staan. Giet de peultjes af en schep ze in de schaal. Snijd de zalm in stukken. Verdeel de zalm en garnalen erover en besprenkel ze met de rest van de olie.
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen boven de schaal. Halveer de limoen en leg de helften tussen de zalm. Verdeel de oestersaus over de zalm en de garnalen. Bestrooi met peper en het sesamzaad en zet de schaal ca. 10 min. in de oven.
Knijp de limoenhelften uit boven de schaal en strooi de koriander erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g diepvries rauwe ongepelde zoutwaternalen
200 g verse peultjes
300 g verse zalmfilets
1 el sesamolie
1 limoen
5 el oestersaus
1 el sesamzaad
2 verse koriander
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)