Vanillekruidnoten
Aan de slag
Zeef het bakmeel boven een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng het merg samen met een mespunt zout door het bakmeel.
Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.
Pepernoten maken
Instructievideo - 00:44 min.
Vanillekruidnoten
nagerecht
null personen
205 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Zeef het bakmeel boven een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng het merg samen met een mespunt zout door het bakmeel.
Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
1 vanillestokje
200 g Zeeuwse keukenstroop
100 g boter
Dit heb je nodig
bakpapier