Volkorenspaghetti met bietjes, peer en ricotta uit de oven
Heerlijk pastagerecht met een zoetje door de bietjes en de gebakken peer.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta uit de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Was de peren en snijd ze elk in 6 parten. Laat de schil eraan. Verwijder het klokhuis en leg de parten peer rond de ricotta. Bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Besprenkel met de helft van de olie. Bak de ricotta en peer in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de bietjes in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de spaghetti in 10 min. beetgaar.
Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bietjes toe en bak deze 3 min. mee.
Giet de spaghetti af boven een vergiet en laat goed uitlekken. Meng de spaghetti en rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 borden.
Neem de bakplaat uit de oven en halveer de ricotta’s. Verbrokkel een helft over elk bord en leg er 3 parten peer op en serveer direct. Serveer de pijnboom pitten er apart bij.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Volkorenspaghetti met bietjes, peer en ricotta uit de oven
Heerlijk pastagerecht met een zoetje door de bietjes en de gebakken peer.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta uit de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Was de peren en snijd ze elk in 6 parten. Laat de schil eraan. Verwijder het klokhuis en leg de parten peer rond de ricotta. Bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Besprenkel met de helft van de olie. Bak de ricotta en peer in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de bietjes in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de spaghetti in 10 min. beetgaar.
Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bietjes toe en bak deze 3 min. mee.
Giet de spaghetti af boven een vergiet en laat goed uitlekken. Meng de spaghetti en rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 borden.
Neem de bakplaat uit de oven en halveer de ricotta’s. Verbrokkel een helft over elk bord en leg er 3 parten peer op en serveer direct. Serveer de pijnboom pitten er apart bij.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g ricotta
2 Conference peren
2 tl gedroogde rozemarijn
4 el traditionele olijfolie
500 g gekookte bieten
3 tenen knoflook
300 g volkorenspaghetti
75 g rucola
50 g geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
bakpapier