Pompoenstamppot
bewaar
bewaar

Pompoenstamppot

Met vegetarische balletjes en kikkererwten.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het karwijzaad, de helft van de olie, peper en zout erover. Bak ca. 25 min. in de oven.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit de rest van de olie en bak de balletjes 5 min. Laat de kikkererwten uitlekken en verwarm ze in een steelpan.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Stamp de helft van de kikkererwten, de helft van de pompoenblokjes en de crème fraîche erdoor. Schep de rest van de pompoen en de kikkererwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de balletjes.

variatietipProbeer ook eens de AH Vega 3 kazen schnitzel in plaats van de vegetarische balletjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoenstamppot

Met vegetarische balletjes en kikkererwten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig