Spruiten-kaasschotel
Aardappelen, spruitjes, rauwe ham en nootmuskaat. Beste vrienden in één ovenschaal.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de schoongemaakte spruiten en kook ze in water en zout 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Hak de amandelen grof en rooster in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwarm tegelijkertijd de melk 2 min.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Klop de melk met een garde door de puree. Voeg de helft van de boter, de nootmuskaat en kaas toe. Schep voorzichtig de spruiten, de gesneden stukjes ham en amandelen erdoor.
Verdeel over de ovenschaal. Snijd de rest van de boter in vlokjes en verdeel erover. Bak ca. 15 min. in de oven.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Spruiten-kaasschotel
Aardappelen, spruitjes, rauwe ham en nootmuskaat. Beste vrienden in één ovenschaal.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de schoongemaakte spruiten en kook ze in water en zout 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Hak de amandelen grof en rooster in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwarm tegelijkertijd de melk 2 min.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Klop de melk met een garde door de puree. Voeg de helft van de boter, de nootmuskaat en kaas toe. Schep voorzichtig de spruiten, de gesneden stukjes ham en amandelen erdoor.
Verdeel over de ovenschaal. Snijd de rest van de boter in vlokjes en verdeel erover. Bak ca. 15 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
600 g geschoonde spruitjes
50 g ongebrande amandelen
100 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
190 g geraspte emmentaler
2 pakjes rauwe ham
Dit heb je nodig
aardappelstamper
ovenschaal (20 x 30 cm)