Spruiten-kaasschotel
bewaar
bewaar

Spruiten-kaasschotel

Aardappelen, spruitjes, rauwe ham en nootmuskaat. Beste vrienden in één ovenschaal.

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

Halveer ondertussen de schoongemaakte spruiten en kook ze in water en zout 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Hak de amandelen grof en rooster in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwarm tegelijkertijd de melk 2 min.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Klop de melk met een garde door de puree. Voeg de helft van de boter, de nootmuskaat en kaas toe. Schep voorzichtig de spruiten, de gesneden stukjes ham en amandelen erdoor.

Verdeel over de ovenschaal. Snijd de rest van de boter in vlokjes en verdeel erover. Bak ca. 15 min. in de oven.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spruiten-kaasschotel

Aardappelen, spruitjes, rauwe ham en nootmuskaat. Beste vrienden in één ovenschaal.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig