Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood af en verkruimel het brood boven een kom. Knip de peterselie erboven fijn. Snijd de knoflook fijn. Schep het brood, de peterselie, knoflook en de helft van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Maak in het vlees aan de bovenkant in de lengte 3 insneden van ca. 3 cm diep. Verdeel de vulling hierin en druk iets aan. Bestrooi met peper en zout en bestrijk met de rest van de olie.
Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf. Leg de asperges in een ovenschaal en schenk het water erbij. Leg het vlees erop. Zet eventueel tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Neem de schaal uit de koelkast. Bak het vlees in het midden van de oven in ca. 35 min. bruin en net aan gaar. Serveer met de gebakken aardappelen.
Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
35 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood af en verkruimel het brood boven een kom. Knip de peterselie erboven fijn. Snijd de knoflook fijn. Schep het brood, de peterselie, knoflook en de helft van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Maak in het vlees aan de bovenkant in de lengte 3 insneden van ca. 3 cm diep. Verdeel de vulling hierin en druk iets aan. Bestrooi met peper en zout en bestrijk met de rest van de olie.
Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf. Leg de asperges in een ovenschaal en schenk het water erbij. Leg het vlees erop. Zet eventueel tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Neem de schaal uit de koelkast. Bak het vlees in het midden van de oven in ca. 35 min. bruin en net aan gaar. Serveer met de gebakken aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes oud witbrood
30 g verse peterselie
3 tenen knoflook
4 el olijfolie met truffelaroma
750 g kalfsfricandeau
500 g verse groene asperges
200 ml kraanwater
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)