Appelplaattaart
Zalig zoet met amandelspijs, zoete appels en amandelschaafsel. Plaat vol geluk!
Aan de slag
Doe het bakmeel, eiwit, suiker, zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelige deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 60 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier (30 x 40 cm). Rol het deeg uit totdat het precies op de plaat past.
Kneed het eigeel door de amandelspijs en verdeel over het deeg. Schil de appels. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en verdeel dakpansgewijs over het deeg. Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de rest van de suiker, kaneel en het amandelschaafsel. Bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Appel-bessentaart bakken
Instructievideo - 07:21 min.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Appelplaattaart
Zalig zoet met amandelspijs, zoete appels en amandelschaafsel. Plaat vol geluk!
null personen
570 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Doe het bakmeel, eiwit, suiker, zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelige deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 60 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier (30 x 40 cm). Rol het deeg uit totdat het precies op de plaat past.
Kneed het eigeel door de amandelspijs en verdeel over het deeg. Schil de appels. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en verdeel dakpansgewijs over het deeg. Besprenkel met het citroensap en bestrooi met de rest van de suiker, kaneel en het amandelschaafsel. Bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zelfrijzend bakmeel
1 middelgroot scharrelei
230 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
250 g ongezouten roomboter
150 g amandelspijs
8 Elstar appels
2 el citroensap
2 tl gemalen kaneel
30 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat