Stroganoffsaus
In deze stroganoffsaus stoppen we lekker veel groente: champignons, paprika en uien. Op smaak gebracht met tijm, laurier en natuurlijk paprikapoeder. En wodka mag niet ontbreken.
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika’s in dunne repen. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de champignons met de paprika, ui, knoflook, tijm en laurier 10 min. Voeg na 8 min. de paprikapoeder en cayennepeper toe.
Schenk de wodka erbij (zorg dat de afzuigkap uit staat, als de saus flambeert door de wodka kan dat gevaarlijk zijn). Blus af met de runderfond en het water en breng aan de kook.
Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. op middelhoog vuur inkoken.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Stroganoffsaus
In deze stroganoffsaus stoppen we lekker veel groente: champignons, paprika en uien. Op smaak gebracht met tijm, laurier en natuurlijk paprikapoeder. En wodka mag niet ontbreken.
bijgerecht
null personen
305 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika’s in dunne repen. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de champignons met de paprika, ui, knoflook, tijm en laurier 10 min. Voeg na 8 min. de paprikapoeder en cayennepeper toe.
Schenk de wodka erbij (zorg dat de afzuigkap uit staat, als de saus flambeert door de wodka kan dat gevaarlijk zijn). Blus af met de runderfond en het water en breng aan de kook.
Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. op middelhoog vuur inkoken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
2 rode paprika's
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
5 takjes verse tijm
60 g ongezouten roomboter
1 laurierblad
1½ el milde paprikapoeder
1 tl gemalen cayennepeper
100 ml wodka
200 ml runderfond
100 ml water
125 ml verse slagroom