Venkelsoep met kipgehaktballetjes
bewaar
bewaar

Venkelsoep met kipgehaktballetjes

30 min. bereiden / 8 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de venkel en wortel in dunne plakjes. Verhit 25 g boter in een ruime pan, bak de wortelplakjes 10 min. en roer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan, bak de venkel 15 min. en roer regelmatig.

Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Duw het saucijzenvlees uit de velletjes en draai er balletjes van 1 cm van. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 5 min. bruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Voeg ondertussen 1.5 liter kokend water en de bouillontabletten toe aan de peen en laat 8 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg al roerend de slagroom toe. Schep de balletjes en venkel erbij en verwarm nog 3 min. Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe. Serveer met de broodjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Venkelsoep met kipgehaktballetjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig