Aardappelpuree met kaas
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
Roer de melk en knoflook met een houten lepel of garde door de aardappelen. Voeg de boter en kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Meng de peterselie erdoor en serveer direct.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Aardappelpuree met kaas
bijgerecht
null personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
Roer de melk en knoflook met een houten lepel of garde door de aardappelen. Voeg de boter en kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Meng de peterselie erdoor en serveer direct.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
200 ml halfvolle melk
1 knoflook
25 g ongezouten roomboter
150 g belegen boerenkaas
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
20 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
pureestamper