Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
Aan de slag
Bloemkool schoonmaken en dikke stronk eruit snijden en wassen. In pan met ruim kokend water en zout bloemkool in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. In steelpan verse roomkaas met melk zachtjes verwarmen tot dikke saus. Garnalen erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper. Cherrytomaatjes wassen en in vieren snijden. Bloemkool afgieten en in ovenschaaltje zetten. Garnalensaus en cherrytomaatjes erover verdelen. Kaas erover strooien. Schaaltje ca. 15 cm onder hete grill schuiven en bloemkool in ca. 3 à 5 minuten iets laten kleuren. Serveren met gebakken minikrieltjes.
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bloemkool schoonmaken en dikke stronk eruit snijden en wassen. In pan met ruim kokend water en zout bloemkool in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. In steelpan verse roomkaas met melk zachtjes verwarmen tot dikke saus. Garnalen erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper. Cherrytomaatjes wassen en in vieren snijden. Bloemkool afgieten en in ovenschaaltje zetten. Garnalensaus en cherrytomaatjes erover verdelen. Kaas erover strooien. Schaaltje ca. 15 cm onder hete grill schuiven en bloemkool in ca. 3 à 5 minuten iets laten kleuren. Serveren met gebakken minikrieltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 minibloemkool
0 zout
80 g verse roomkaas
2 eetlepels melk
1 bakje Hollandse garnalen
0 versgemalen zwarte peper
4 cherrytomaatjes
50 g geraspte Gruyère
Dit heb je nodig
rond laag ovenschaaltje