Gevulde minipaprika's met stoneleekrisotto
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Stoneleeks in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Stoneleeks ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst ca. 1 minuut zachtjes meebakken tot korrels glanzen. Bouillon en 3 dl water toevoegen en rijst in ca. 20 minuten heel zachtjes gaarkoken, regelmatig roeren. Intussen paprika's wassen, kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In pan met ruim kokend water paprika's in ca. 3 à 4 minuten beetgaar koken. Paprika's in zeef goed laten uitlekken. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Helft van hazelnoten, kaas en zure room door risotto roeren. Paprikaatjes hoog opvullen met risotto en in elk ovenschaaltje 3 paprikaatjes zetten. Op elk paprikaatje theelepeltje zure room scheppen. Rest van hazelnoten en kaas erover verdelen. Paprikaatjes in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar laten worden.
Gevulde minipaprika's met stoneleekrisotto
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Stoneleeks in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Stoneleeks ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst ca. 1 minuut zachtjes meebakken tot korrels glanzen. Bouillon en 3 dl water toevoegen en rijst in ca. 20 minuten heel zachtjes gaarkoken, regelmatig roeren. Intussen paprika's wassen, kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In pan met ruim kokend water paprika's in ca. 3 à 4 minuten beetgaar koken. Paprika's in zeef goed laten uitlekken. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Helft van hazelnoten, kaas en zure room door risotto roeren. Paprikaatjes hoog opvullen met risotto en in elk ovenschaaltje 3 paprikaatjes zetten. Op elk paprikaatje theelepeltje zure room scheppen. Rest van hazelnoten en kaas erover verdelen. Paprikaatjes in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar laten worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje stoneleeks
1 eetlepel boter of margarine
100 g risottorijst
3 theelepels vloeibare bouillon met tuinkruiden
6 cherrypaprika's
½ zakje hazelnoten
25 g geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels zure room
Dit heb je nodig
kleine lage ovenschaaltjes