Japanse kipspiesjes met pruimen
bewaar
bewaar

Japanse kipspiesjes met pruimen

25 min. bereiden / 3 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Kipfilet in blokjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Gemberwortel schillen en erboven raspen. Sojasaus, honing en sherry erdoor roeren. Kipblokjes door marinade scheppen en afgedekt ca. 3 uur in koelkast marineren. Satéstokjes in bakje met water laten weken. Pruimen in vieren snijden.

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aan elk satéstokje om en om blokjes kipfilet en stukjes pruim rijgen. Spiesjes met marinade bestrijken, op bakplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven. Spiesjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Japanse kipspiesjes met pruimen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig