Bruschetta mozzarella, tuinbonen en basilicum
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een 1/2 teen knoflook en leg ze op een schaal.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Kook de tuinboontjes 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water. Doe met de ansjovis, fijngesneden knoflook, de helft van het basilicum en 2 el olie in de keukenmachine en maal in 10 sec. tot een tapenade.
Halveer de mozzarellabolletjes. Verdeel de tapenade over de bruschette, leg de mozzarella erop en garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met peper en serveer direct.
Bruschetta mozzarella, tuinbonen en basilicum
voorgerecht
null personen
165 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een 1/2 teen knoflook en leg ze op een schaal.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Kook de tuinboontjes 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water. Doe met de ansjovis, fijngesneden knoflook, de helft van het basilicum en 2 el olie in de keukenmachine en maal in 10 sec. tot een tapenade.
Halveer de mozzarellabolletjes. Verdeel de tapenade over de bruschette, leg de mozzarella erop en garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met peper en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta
4 el olijfolie
1 teen knoflook
1 pak fijne tuinbonen
3 ansjovisfilets
1 bakje basilicum
1 zak mini-mozzarella
Dit heb je nodig
keukenmachine