Semifreddo met yoghurt
Fris, zoet en romig tegelijk, dit zomerse nagerecht.
Aan de slag
Meng de mascarpone en yoghurt met een handmixer en roer er 2/3 van de poedersuiker door. Breek de lange vingers in stukjes, meng ze met een lepel door het mengsel en schep het in de schaal. Roer het diksap en de aardbeiensaus met een voorzichtige, draaiende beweging door het mascarponemengsel, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
Haal de semifreddo uit de vriezer. Was de aardbeien en meng ze met het citroensap en de rest van de poedersuiker. Laat alles 10 minuten staan. Schep de aardbeien regelmatig om. Serveer het ijs met de aardbeien.
Semifreddo met yoghurt
Fris, zoet en romig tegelijk, dit zomerse nagerecht.
nagerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
190 min. wachten
Aan de slag
Meng de mascarpone en yoghurt met een handmixer en roer er 2/3 van de poedersuiker door. Breek de lange vingers in stukjes, meng ze met een lepel door het mengsel en schep het in de schaal. Roer het diksap en de aardbeiensaus met een voorzichtige, draaiende beweging door het mascarponemengsel, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
Haal de semifreddo uit de vriezer. Was de aardbeien en meng ze met het citroensap en de rest van de poedersuiker. Laat alles 10 minuten staan. Schep de aardbeien regelmatig om. Serveer het ijs met de aardbeien.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mascarpone
500 g Griekse yoghurt
90 g poedersuiker
10 lange vingers
50 ml diksap appel-blauwe bes
50 ml dessertsaus aardbeien
250 g aardbeien
4 el citroensap
Dit heb je nodig
vierkante schaal (20 x 20 cm)