Hazelnootcantuccini met koffiegranita
bewaar
bewaar

Hazelnootcantuccini met koffiegranita

3 uur 25 min. bereiden / 28 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Doe 250 ml water in een steelpan en voeg de espressosticks en 80 g suiker toe. Verwarm tot de suiker is opgelost. Schenk de koffie in de metalen bak en zet 3 uur in de vriezer. Roer om het half uur los met een vork.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 1 ei en bewaar de eidooier. Klop het eiwit los met het andere ei. Zeef 200 g bloem. Meng de bloem met een mespunt zout, de rest van de suiker, het bakpoeder en losgeklopte ei. Rasp de gele schil van de citroen en voeg de rasp en de hazelnoten toe. Kneed tot deeg.

Bestuif het werkblad en uw handen met bloem. Vorm van het deeg 2 lange staven van 4 cm breed. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte. Klop de eidooier met 2 el slagroom los. Bestrijk het deeg ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudgeel. Neem uit de oven en snijd de koek in schuine plakken van 1.5 cm dik. Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ca. 8 min. Laat afkoelen.

Klop de rest van de slagroom stijf. Verdeel de koffiegranita over 4 glaasjes. Schep de slagroom erop en serveer met de cantuccini.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hazelnootcantuccini met koffiegranita

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig