Lasagne met 4 groenten
bewaar
bewaar

Lasagne met 4 groenten

35 min. bereiden / 45 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak de bloem 3 min., voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat er een gladde bechamelsaus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Laat op laag vuur zachtjes koken tot gebruik en roer regelmatig.

Snijd de aubergine, winterpeen en courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de aubergine en courgette in porties 2-3 min. Keer halverwege.

Kook de winterpeen 3 min. Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak 2 min. en laat uitlekken in een zeef.

Schenk een dun laagje tomatensaus in de ovenschaal en schep daar een dun laagje bechamelsaus op. Leg daar de winterpeen op. Dek weer af met een laag tomaten- en bechamelsaus en leg daarop de aubergine. Maak zo ook nog lagen met de courgette en spinazie. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.

combinatietipLekker met ciabatta.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne met 4 groenten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig