Spaghettini met mosselen
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die beschadigd zijn of openstaan. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de peper en knoflook 2 min. Leg de mosselen erbij. Voeg de wijn toe en bak de mosselen al omscheppend in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Verwijder de mosselen die niet openstaan.
Meng de pasta met de peterselie en wat peper door de mosselen. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de broccoli.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Spaghettini met mosselen
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die beschadigd zijn of openstaan. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de peper en knoflook 2 min. Leg de mosselen erbij. Voeg de wijn toe en bak de mosselen al omscheppend in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Verwijder de mosselen die niet openstaan.
Meng de pasta met de peterselie en wat peper door de mosselen. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de broccoli.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg mosselen
300 g spaghettini
2 x 300 g broccoli
1 rode peper
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
125 ml droge witte wijn
1 bakje platte peterselie