Volkorenspaghetti met mosselen en tomaat
Een pasta vol pure zomerse smaken van mosselen, verse tomaten en kruiden.
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken. Snijd de tenen knoflook fijn. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.
Snijd de tomaten in stukjes van ca. 1 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en de peper op middelhoog vuur 1 min. Voeg de tomaten toe en bak samen 2 min. Doe ¾ van de peterselie en de witte wijn erbij en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de mosselen bij de tomatensaus, zet het vuur hoger en laat met deksel op de pan 5 min. koken tot alle mosselen open zijn. Schud de pan halverwege om.
Schep de helft van de mosselen uit de pan en giet de pasta af. Schep de pasta door de mosselen in de pan en verdeel over een schaal. Verdeel de rest van de mosselen over de pasta en bestrooi met de rest van de peterselie.
Volkorenspaghetti met mosselen en tomaat
Een pasta vol pure zomerse smaken van mosselen, verse tomaten en kruiden.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken. Snijd de tenen knoflook fijn. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.
Snijd de tomaten in stukjes van ca. 1 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en de peper op middelhoog vuur 1 min. Voeg de tomaten toe en bak samen 2 min. Doe ¾ van de peterselie en de witte wijn erbij en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de mosselen bij de tomatensaus, zet het vuur hoger en laat met deksel op de pan 5 min. koken tot alle mosselen open zijn. Schud de pan halverwege om.
Schep de helft van de mosselen uit de pan en giet de pasta af. Schep de pasta door de mosselen in de pan en verdeel over een schaal. Verdeel de rest van de mosselen over de pasta en bestrooi met de rest van de peterselie.
wijntip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
4 tenen knoflook
40 g verse platte peterselie
500 g romatomaten
1 rode peper
4 el milde olijfolie
100 ml droge witte wijn
500 g volkorenspaghetti